Nebojte se kombinace plastových oken a hliníkové pergoly

Hliníková pergola a plastová okna. Že k sobě neladí? Ale kdepak. Konstrukci z hliníku lze totiž opatřit nátěrem ze vzorníku RAL, takže se přizpůsobí i vašim plastovým oknům.

Dřevěná, nebo hliníková pergola? 

Stojíte před rozhodnutím, zda na terasu pořídit dřevěný, nebo hliníkový přístřešek, když máte plastová okna? Vzhledem k tomu, že kovovou konstrukci pergoly je možné natřít jakoukoliv barvou, lépe se s okny zkombinuje než dřevěná. Navíc není nutné ji mít ve stejném odstínu jako plastové profily, lze ji sladit třeba s barvou žaluzií nebo fasády

Oproti dřevěné pergole má ta z hliníku nevýhodu ve vyšší pořizovací ceně. Jenže dřevo se zase musí pravidelně ošetřovat, což znamená investici do barev a laků a samozřejmě i čas jsou peníze. Plusem hliníku ale není jen jeho bezúdržbovost , ale i nižší hmotnost a snadná instalace bočního zastínění (posuvné zasklení, screen rolety, posuvné slunolamy). 

Hliníková pergola s pohyblivou střechou

 Moderní bioklimatická pergola SKYLINE

Výroba plastových oken na míru

Pokud naopak už hliníkovou pergolu máte a plánujete výměnu oken, nemusíte se těch plastových obávat. Hliníková okna totiž bezpochyby více zatíží váš rozpočet, takže není nutné si je pořizovat jen kvůli sladění s pergolou. Samozřejmě pokud máte vyšší nároky na odolnost oken, zvažte i tuto možnost.

Hliníkové otvorové výplně se hodí tam, kde jsou více zatížena – například velkým formátem prosklení, zejména trojitého, případně tehdy, jsou-li vystavena střídání opravdu velkých teplotních rozdílů. Hliníkové dveře pak využijete ve veřejných prostorách, kde se takzvaně „dveře netrhnou“. Časté otevírání snášejí lépe než plastové. Také jsou odolnější proti vloupání.

I plastová okna lze opatřit povrchovou úpravou ze vzorníku RAL, takže k vaší hliníkové pergole jistě najdete vhodný odstín. Jestliže má její konstrukce šedou barvu, doporučujeme plastová okna v šedé nebo antracitové barvě. Tu si navolíte v konfigurátoru, stejně jako další parametry, a okna si u našeho partnera SKLADOVÁ-OKNA.cz necháte vyrobit na míru.

RÁDI VÁM ZPRACUJEME ZDARMA NEZÁVAZNOU NABÍDKU 

Nezabere vám to více než pár minut a nic neriskujete. Cenový odhad získáte do několika dnů.

Mám zájem o nezávaznou nabídku

Proč chtít pergolu od atiko.cz

  • 5letá záruka
    Atiko jako záruka kvality. I proto našim zákazníkům poskytujeme pětiletou záruční lhůtu. O vaši pergolu tak bude postaráno.
  • Profesionální tým
    Za našimi výsledky stojí jeden pevný tým, který jen tak něco nerozhodí. Na spolupráci a chemii v týmu si zakládáme.
  • Vizualizace zdarma
    Navrhneme vám pergolu podle vašich představ a předběžně spočítáme, kolik za ní zaplatíte. Za tuto službu však nezaplatíte ani korunu.

Neváhejte se ozvat. Rádi vám poradíme.

Vaše osobní údaje použijeme pouze pro zaslání odpovědi. Více informací naleznete v tomto dokumentu.